May 28, 2014

Mobila hol

Proiectarea si productia mobilei de calitate este oarecum o arta care moare in aceste vremuri. Nu a fost intotdeauna asa. In trecut, cei specializati in arta pieselor de mobilier nu erau asa o raritate. Poate ca in trecut oamenii nu aveau resursele necesare pentru a achizitiona tot ce avem noi, insa plateau mereu pentru calitate – mobila care rezista o viata intreaga.

Aici intra in joc Lucs Design.

Cand vorbim de mobila hol, discutam despre elemente de mobilier care trebuie sa ofere atat stil, pentru impactul vizual, cat si functionalitate. Cu totii stim ca holurile nu au paturi, ci doar dulapuri, oglinzi, suporturi si alte lucruri de genul acesta.

Cea mai mare proportie din populatie achizitioneaza mobila hol ieftina, pentru ca aceea este norma si asta face toata lumea. Noi credem ca toata lumea ar trebui sa tinteasca spre mobilier care va dura mult timp in ani. Mobilier de calitate. Rezistent. Durabil.

Durabilitate

Ne consumam foarte mult timp din viata discutam problemele vietii, criza economica, si asa mai departe. Insa oamenii cumpara nonstop mobila hol, mobila living si alte piese de mobilier pentru diverse camere, dar care insa nu rezista mai mult de un an. Nu toata mobila este facuta sa reziste pentru ani intregi. Insa inlocuirea mesei din bucatarie la fiecare 3-5 ani din cauza calitatii proaste nu prea are sens. Se pierd resurse, se taie copaci si se pierd bani. Nimeni nu are de castigat. Acelasi lucru este valabil si pentru mobila hol. Un cuier de calitate, spre exemplu, poate dura si 30-40 ani, chiar de 15 ori mai mult decat cele tipice.

Promisiunea calitatii

Traim intr-o lume rapida in care telefoanele mobile si e-mailurile ne solicita atentia totala. Asta inseamna ca avem un nivel scazut de atentie. Ne asteptam la gratificare totala. Am devenit o societate care foloseste produse ieftine create din materiale inferioare intr-o tara indepartata in care oamenii saraci sunt exploatati pentru munca ieftina, fie ca este vorba de mobila hol, mobila living sau altceva. De ce se intampla asta?

Pentru ca unii dintre noi, mai norocosi, care traiesc in natiuni prospere, sa poata avea produse de care nu au nevoie si care nu dureaza.

Revolutie in lumea mobilei la comanda

Lucs Design este o revolutie in lumea mobilei la comanda. Tocmai din acest motiv muncim enorm pentru a crea diverse tipuri de mobila: mobila hol, mobila copii, mobila bucatarie, etc.

Intelegem rolul mobilei de calitate de care oamenii se vor bucura pentru secole intregi, nu doar pentru cateva luni sau ani. Intelegem design-ul si proportiile, texturile, finetea, culorile si finisajele. Intelegem maiestria, arta procesului prin care se lucreaza manual pentru a crea adevarate capodopere.

Incarcatura emotionala

Fiecare dintre noi are sau a avut piese de mobilier care s-au perindat generatii intregi, de la bunici, apoi la parinti. Elemente cu incarcare emotionala. Poate e vorba de un dulap din lemn masiv, frumos proportionat, la care detaliile sunt totul. A fost creat din pasiune. Simtiti acelasi lucru si pentru masuta aceea cumparata la reducere cu cativa ani in urma pentru a completa mobila hol? Unde e incarcatura emotionala? Unde e calitatea?

La Lucs Design, toate elementele necesare unei mobile durabile si cu stil sunt indeplinite.